• Home
  • Sterilisatie vrouw vergoeding

Sterilisatie vrouw, vergoedingen en uitleg

Heeft u definitief besloten om geen kinderen meer te krijgen en zoekt u een alternatief voor anticonceptiemiddelen? In dat geval kan sterilisatie een mogelijkheid bieden om definitief te voorkomen dat u zwanger wordt. Sterilisatie kan worden uitgevoerd bij zowel mannen als vrouwen. Op deze pagina geven wij u verkorte informatie over sterilisatie bij vrouwen en de vergoedingen. Bekijk voor de volledigheid onze verzekeringsvoorwaarden (pdf).

Wat houdt sterilisatie bij vrouwen in?

In geval van sterilisatie bij vrouwen worden de eileiders afgesloten; de eicellen kunnen de baarmoeder niet meer bereiken. Hormonaal verandert er niets. Uw menstruatiecyclus blijft actief.
Er zijn diverse methodes om een sterilisatie bij vrouwen uit te voeren; uw arts zal u hierover meer informatie verstrekken. Het is aan te raden uw beslissing voor sterilisatie weloverwogen te nemen. De behandeling is vrijwel definitief. Een eventuele hersteloperatie verloopt moeizaam en een kans op zwangerschap nadien is gering. Neemt u daarom een ruime bedenktijd voordat u een beslissing neemt. Vraag om heldere informatie aan uw huisarts, specialist of gynaecoloog.

Sterilisatie vrouw, vergoeding en dekking

Alleen vanuit de aanvullende verzekering Top heeft u recht op volledige vergoeding van sterilisatie bij de vrouw. De behandeling dient te worden uitgevoerd door een gecontracteerd ziekenhuis of behandelcentrum. Deze zorgverleners voor sterilisatie kunt u vinden via onze zorgzoeker. Bellen met onze advieslijn via nummer (0570) 68 74 74 is ook mogelijk.

 

Zorgverzekering Vergoeding 2017
Basisverzekering geen

 

Aanvullende verzekering Vergoeding 2017
Start geen
Extra geen
Plus geen
Top

100% bij gecontracteerde zorg

Niet-gecontracteerde zorg: maximaal €500,- voor de totale behandeling.

Laat u de sterilisatie uitvoeren door een zorgverlener waarmee wij geen afspraken hebben gemaakt en zijn de tarieven hoger dan onze maximumtarieven? Dan zijn de kosten van het verschil voor eigen rekening.

Raadpleeg ook de tarievenlijst voor niet-gecontracteerde zorg.