Vragen zorgtoeslag

Antwoord op veelgestelde vragen

Voor een tegemoetkoming in de kosten voor een zorgverzekering kunt u bij de Belastingdienst een zorgtoeslag aanvragen. Op deze pagina hebben wij enkele veelgestelde vragen over de zorgtoeslag voor u op een rijtje gezet.

Staat uw vraag over de zorgtoeslag er niet tussen? Kijk voor meer informatie op de website van Belastingdienst/Toeslagen.

 

U heeft soms recht op zorgtoeslag. Dat hangt af van uw persoonlijke situatie en inkomen. De Belastingdienst (afdeling Toeslagen) bepaalt of u zorgtoeslag krijgt. En zo ja, hoeveel toeslag u krijgt. Daarvoor kijken zij naar uw inkomen. Heeft u een partner? Dan nemen ze ook het inkomen van uw partner mee.

Zorgtoeslag voor 1 april aanvragen

U moet de zorgtoeslag elk jaar vóór 1 april aanvragen. Wilt u de zorgtoeslag na 1 april aanvragen? Neem dan contact op met de Belastingdienst of dit nog mogelijk is.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Belastingdienst/Toeslagen.

Of bel de BelastingTelefoon: 0800 - 05 43 (gratis). De medewerkers zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Nee, het is niet mogelijk om de zorgtoeslag rechtstreeks aan ons te laten overmaken.

Nee, de studiefinanciering telt niet mee voor de inkomstenbelasting en dus ook niet voor het toetsingsinkomen van de zorgtoeslag. Een bijbaantje wordt wel meegenomen in het geschatte jaarinkomen.