Vragen premie zorgverzekering

Antwoord op veelgestelde vragen

Voor uw zorgverzekering betaalt u iedere maand een premie. Op deze pagina hebben wij enkele veelgestelde vragen over de premie zorgverzekering voor u op een rijtje gezet.

Staat uw vraag over de premie zorgverzekering er niet tussen? Bekijk de informatiepagina over de zorgpremie of stuur uw vraag via het online contactformulier.

 

Ieder jaar stellen wij de premie voor de basisverzekering vast op een bepaald bedrag: dit heet de nominale premie. Elke verzekerde betaalt bij ons hetzelfde bedrag voor de basisverzekering. U kunt wel korting krijgen door te kiezen voor een vrijwillig eigen risico.

U kunt korting krijgen op uw aanvullende verzekering en tandartsverzekering door u collectief te verzekeren.

Jongeren betalen vanaf de maand na hun 18e verjaardag een premie voor de zorgverzekering. Ook geldt vanaf dat moment het verplicht eigen risico voor zorg uit de basisverzekering. Jongeren kunnen ook meeverzekerd blijven op de polis van hun ouders of verzorgers. De verzekeringsnemer betaalt dan de premie voor de meeverzekerde gezinsleden.

Ja, dat kan. U kunt korting krijgen op de basispremie door te kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Afhankelijk van de gemaakte afspraken met uw werkgever of vereniging kunt u ook collectiviteitskorting krijgen op uw aanvullende verzekering en/of tandartsverzekering.