Vragen premie zorgverzekering

Antwoord op veelgestelde vragen

Voor uw zorgverzekering betaalt u iedere maand een premie. Op deze pagina hebben wij enkele veelgestelde vragen over de premie zorgverzekering voor u op een rijtje gezet.

Staat uw vraag over de premie zorgverzekering er niet tussen? Bekijk de informatiepagina over de zorgpremie of stuur uw vraag via het online contactformulier.

 

Ieder jaar stelt Salland de premie voor de basisverzekering vast op een bepaald bedrag: dit heet de nominale premie. In de praktijk betaalt niet iedereen dat bedrag. Een verzekerde kan korting op de premie ontvangen.

U kunt een korting op uw premie krijgen door u collectief te verzekeren of te kiezen voor een vrijwillig eigen risico.

Jongeren betalen vanaf de maand na hun 18e verjaardag een premie voor de zorgverzekering. Ook geldt vanaf dat moment het verplicht eigen risico voor zorg uit de basisverzekering. Jongeren kunnen ook meeverzekerd blijven op de polis van hun ouders of verzorgers. De verzekeringsnemer betaalt dan de premie voor de meeverzekerde gezinsleden.

Ja, dat kan. U kunt korting op de premie basisverzekering krijgen door te kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Afhankelijk van de gemaakte afspraken met uw werkgever of vereniging kunt u ook collectiviteitskorting krijgen op uw aanvullende verzekering en/of tandartsverzekering.