Zorgeloos op vakantie

 

Vakantie voor zuurstofgebruikersReisorganisatie Oad biedt in september 2016 een zorgreis aan, speciaal voor zuurstofgebruikers. Daarmee hoopt ze hen een zorgeloze vakantie te bezorgen, waar alles geregeld wordt op zuurstofgebied.

 

Wat als er iets gebeurt, de lift het niet doet of, er helemaal niet blijkt te zijn? Bij wie en waar moet ik zijn als mijn apparatuur hapert? En hoe maak ik mij verstaanbaar als er iets is? Het zijn maar een paar van de vragen die zuurstofpatiënten hebben en ervoor zorgen dat ze niet op vakantie durven. Dat moet niet, vindt Oad. Hierin steunen wij de reisorganisator, samen met Westfalen Medical en H4/D2Go.

Met zorg op vakantie

De zuurstofreis naar het Duitse Altenahr, die vorig jaar voor het eerst plaats vond, werd zo enthousiast ontvangen dat een vervolg niet uit kon blijven. Johan en Ria Vaanhold gingen vorig jaar mee. Johan is bij inspanning aangewezen op het gebruik van zuurstof. “Als ik loop, fiets, sport of iets dergelijks, dan kan ik er niet zonder.”

 

Samen met andere zuurstofgebruikers en hun partners vertrokken ze vanuit Zeddam in de bus richting Altenahr in het Ahrdal. In hotel ‘Zur Post’ stond de benodigde zuurstofapparatuur al klaar. Van noodcilinders tot concentratoren. Op de gang stond een vat met vloeibare zuurstof waaraan ieder zijn of haar stroller kon vullen. Letterlijk even bijtanken. “In de ‘goodiebag’ vonden we zuurstofbrillen en -slangen. Echt overal was aan gedacht”, herinnert Johan zich.

Met korting naar Altenahr

De bus naar Altenahr vertrekt op maandag 19 september 2016. Op de website van Oad vindt u het dagprogramma en verdere details over deze zuurstofreis. Daar kunt u de reis ook boeken. Vult u tijdens het bestelproces de code OAD50SAL in, dan krijgt u als Salland-verzekerde € 50,- korting per persoon.