Ook in 2017 contract met Deventer Ziekenhuis


Verzekerden van Salland krijgen ook in 2017 zorg uit de basisverzekering voor 100% vergoed in het Deventer Ziekenhuis (met uitzondering van het eigen risico). Dit is het resultaat van afspraken tussen Salland Zorgverzekeringen en het Deventer Ziekenhuis over zorglevering en zorgtarieven in 2017.

 

“Wij vinden het belangrijk dat onze verzekerden, vanaf de start van de overstapperiode, weten waar zij aan toe zijn in het nieuwe jaar. Met dit contract hebben onze verzekerden de zekerheid dat zij in 2017 met een gerust hart terechtkunnen bij het Deventer Ziekenhuis”, aldus Jos Peeters, directeur Commercie en Zorginkoop bij Salland.

 

“We zijn blij met de overeenstemming”, reageert ook bestuursvoorzitter Gita Gallé van het Deventer Ziekenhuis. “Daarmee zijn inwoners van Salland ervan verzekerd dat ze voor kwalitatief uitstekende diagnostiek en behandeling in hun eigen Deventer Ziekenhuis terechtkunnen.”

Meer dan inkopen van zorg

De samenwerking tussen de zorgverzekeraar en het ziekenhuis gaat verder dan de inkoop van zorg. Zo kunnen Sallanders sinds kort terecht op www.zorgpleinsalland.nl voor actuele informatie over zorg en gezondheid. Het platform is een initiatief van het Deventer Ziekenhuis en Salland Zorgverzekeringen.

Ook andere zorgverleners in de regio zijn uitgenodigd te participeren. Op het nieuwe platform zal binnenkort een uitnodiging aan Sallanders volgen om vernieuwende ideeën voor de zorg te bedenken én via Zorgplein Salland aan te leveren. Op die manier moet de website uitgroeien tot hét informatieplatform over zorg en gezondheid van en voor de regio.