Waarschuwing NPCF

Patiëntenfederatie NPCF heeft op 2 december een brief gestuurd naar Zorgverzekeraars Nederland (ZN) om haar te waarschuwen voor de zogenoemde ‘budgetpolissen’. Dit deed zij naar aanleiding van een onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit. In de brief wordt ZN opgeroepen om het gesprek met haar leden (de zorgverzekeraars) aan te gaan over deze goedkope polissen.

 

NPCF zegt geschrokken te zijn van de uitkomsten van het onderzoek over de budgetpolis. ‘Kort samengevat komt het er op neer dat mensen met een budgetpolis niet alleen op vergoeding, maar ook op kwaliteit van ingekochte zorg risico’s lopen’. NPCF stelt dat mensen met een budgetpolis te maken krijgen met lange reistijden en zeer lange wachttijden voor zorg. Zij raadt mensen dan ook aan weg te blijven van de budgetpolissen, ‘omdat de kans op ongewenste bijwerkingen groot is’.

 

NPCF gaat op haar website verder in op dit onderwerp. Daar is ook de brief naar ZN te lezen.

 

Salland Zorgverzekeringen is het eens met de uitspraken van NPCF. Als regionale zorgverzekeraar vinden wij de kwaliteit en beschikbaarheid van zorg bij u in de buurt erg belangrijk. Daarom sluiten wij veel contracten met zorgverleners, zodat u niet ver hoeft te reizen en ook niet lang hoeft te wachten. Ook stimuleren wij zorgverleners in de regio om samen te werken om de zorg voor u nog verder te verbeteren.