Salland Zorgverzekeringen verlengt contract met Deventer Schoolvoetbalcommissie

Salland Zorgverzekeringen Schoolvoetbal breekt records tijdens de 80ste editie


Het Salland Zorgverzekeringen Schoolvoetbaltoernooi in Deventer breekt op maandag 4 en dinsdag 5 mei records. In totaal zijn 146 teams van basisscholen uit de gemeente Deventer inschreven. Dat aantal is nog nooit gehaald, sinds al weer vele jaren geleden afscheid werd genomen van teams uit het voortgezet onderwijs. “De deelnemers zijn 6 tot 13 jaar oud. En zoveel als dit jaar hebben we in die leeftijd nog nooit begroet”, aldus voorzitter Harry Bolink.
 

Bolink, die afscheid neemt als voorzitter, kon maandag 20 april een nieuw hoogtepunt toevoegen aan zijn voorzitterschap. Bij Salland Zorgverzekeringen verlengde de hoofdsponsor die dag namelijk het contract met de Deventer Schoolvoetbalcommissie. “En dat uitgerekend in het jaar dat we de 80ste editie houden van het toernooi. Je kunt trouwens gerust spreken van een unieke relatie. Al jarenlang steunt de zorgverzekeraar het schoolvoetbal en daar zijn we heel blij mee. Ook vanwege de achterliggende gedachte, die voor ons eigenlijk hetzelfde is: in beweging brengen van kinderen op een sportieve manier.”
Behalve de hoofdsponsor, steunen ook vele anderen het toernooi. “Voor het derde achtereenvolgende jaar zijn diverse speelvelden vernoemd naar sponsoren. Dat is belangrijk voor het voortbestaan van het toernooi. Als ik er drie toch met name mag noemen dan zijn het Saxion, AOB en st Openbaar Onderwijs. Die steun vanuit de onderwijswereld toont de band met het onderwijs in Deventer en met de jeugd. Geweldig. Maar er zijn ook sponsoren die in ons programmaboekje adverteren, op de website of in natura.”

Speeldagen

Alle 309 wedstrijden worden ook dit jaar afgewerkt op de velden van Kon. UD. “Ook die samenwerking verloopt uitstekend. De club is in staat gebleken de grote toestroom van teams en wedstrijden op te vangen. Met extra velden en door creatief kleedruimtes te verdelen.”

Bas van der Linden van Salland Zorgverzekeringen: “We zijn trots dat er dit jaar een recordaantal teams meedoet aan het Deventer Schoolvoetbal. Als hoofdsponsor maken we ons sterk voor een gezonde regio. Het combineren van sportiviteit, plezier en beweging van kinderen sluit aan bij onze missie om mensen letterlijk in beweging te krijgen. En het Schoolvoetbal laat heel goed zien hoe dat met elkaar verbonden wordt. Werken aan de gezondheid wordt dan vooral ook heel leuk!”

Social media

De initiatieven die de afgelopen jaren zijn ontplooid op social media, zet het toernooi voort. Op met name Facebook en YouTube zijn al tijdens de wedstrijddagen foto’s en video’s te zien. En op de website (www.deventerschoolvoetbal.nl) worden de uitslagen weergegeven.