Jubileumeditie IJsselloop vol veranderingen

Met een nieuw parcours, aangepaste finishlocatie én een halve marathon wordt de tiende editie van dit hardloopevenement een ongekend succes.

 

Na tien jaar is de loop uitgegroeid tot een welbekend sportevenement in de wijde omgeving. Ieder jaar trekken duizenden fanatiekelingen de hardloopschoenen weer aan voor dit parcours.

 

Ook dit jaar blijkt het animo weer overweldigend. “Iedere afstand breekt weer records aan deelnemers”, vertelt organisatielid Evelien Dommerholt. “En we hebben natuurlijk voor het eerst een Halve Marathon in plaats van de 10 Engelse mijl (16,1 kilometer, red.). Over het aantal aanmeldingen voor die afstand zijn we ook enorm tevreden!”

Gewijzigd parcours

Naast een nieuwe afstand, veranderd ook het parcours. “In vorige edities liepen de deelnemers vanaf de start via de spoorbrug de IJssel over. Dit jaar vanaf Roto Smeedt naar de Wilhelminabrug. Daar gebruiken we de autorijbanen, zodat er voldoende ruimte is. Op de spoorbrug liep de boel namelijk vaak vast”, aldus Dommerholt. De Wilhelminabrug sluit dus tijdelijk voor autoverkeer. Wel blijft één rijbaan open voor hulpdiensten.

Finish op de Welle

Ook de finish is verplaatst om wat meer ruimte te creëren. Waar voorheen de loop eindigde op de Brink, komen de hardlopers dit jaar op de Welle over de streep. “Dat is ook een schitterende locatie, zo langs de IJssel. We verbinden de rivier dan nog meer aan ons evenement. Daarbij is de uitloop gunstiger. Dat voorkomt opstoppingen.”

Langere termijn

Op de langere termijn sluit Dommerholt overigens niet uit dat er ook een hele marathon in Deventer komt. “De Salland Zorgverzekeringen IJsselloop is uitgegroeid tot één van de belangrijkste loopevenementen in de regio. We staan zelfs in de Top 5 van Deventer evenementen. En dat willen we graag zo houden door vernieuwend te zijn. Dat is mooi voor het publiek, maar heeft ook een aantrekkingskracht voor sponsoren. We trekken daarin in ieder geval op met onze hoofdsponsor.”

In beweging

Bas van der Linden, marketeer bij Salland Zorgverzekeringen, beaamt de uitspraken van Dommerholt. “Als zorgverzekeraar willen wij mensen letterlijk in beweging krijgen. En met de IJsselloop lukt dat geweldig. Dat er jaar op jaar aantallenrecords breken maakt ons trots. Hoe meer mensen er meedoen, hoe beter. En zeker in dit speciale jubileumjaar.” Wij haken in op het feestelijke jaar door middel van een leuke actie voor de deelnemers. Dit keer lanceren we de Run-O-Graphic, waarmee deelnemers hun tijden kunnen delen en vergelijken. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

 

Zelf doet Salland Zorgverzekeringen mee met maar liefst zeven teams. “Natuurlijk doen we mee, als hoofdsponsor voegen we de daad bij het woord.”