Deventer Ziekenhuis dient medicijnen toe met de MedEye

Het Deventer Ziekenhuis is op maandag 17 augustus gestart met het gebruiken van de MedEye, een apparaat dat medicijnen scant voordat deze toegediend worden. Het betreft een proef van twee maanden, waarin gekeken wordt wat de toegevoegde waarde is van het apparaat.

 

Er zijn al maatregelen genomen om het toedienen van medicatie te verbeteren. Zo wordt het uitzetten van medicijnen binnenkort overgenomen door apothekersassistenten. Ook worden alle medicijnen digitaal geregistreerd, zodat deze informatie overal beschikbaar is.

Het gebruik van de MedEye

Door de MedEye te gebruiken, kan het toedienen van medicatie nog verder verbeterd worden. Elk medicijn heeft onder meer een andere kleur, grootte, structuur en gewicht. Het apparaatje heeft een 3D-scanner, waarmee het deze eigenschappen kan zien. Vervolgens worden de gegevens vergeleken met informatie over de patiënt. De MedEye geeft dan aan of de medicijnen toegediend kunnen worden. Het filmpje hieronder geeft nog meer uitleg.

 

Proefperiode

De MedEye zal voorlopig voor een periode van twee maanden gebruikt worden op verpleegafdeling G2 van het Deventer Ziekenhuis. Het is mogelijk dat na (of tijdens) deze periode ook medicatie wordt gescand die via een infuus wordt toegediend.