Salland verwelkomt veel nieuwe klanten

In 2012 hebben veel nieuwe klanten zich aangesloten bij Salland Zorgverzekeringen. Daarmee is het totaal aantal verzekerden bij de zorgverzekeraar, die haar productaanbod in 2012 ingrijpend vernieuwde, tot nu toe met 20% gegroeid. Dat is fors meer dan het gemiddeld percentage mensen dat in Nederland van zorgverzekering is gewisseld. Gisteren berichtte Zorgverzekeraars Nederland (ZN) dat het voorlopige landelijke overstappercentage 7,5% is. Mensen kunnen nog tot eind januari een nieuwe zorgverzekering kiezen, als zij voor eind december 2012 hun oude zorgverzekering hebben opgezegd.

Klanten enthousiast over nieuw aanbod

Jos Peeters, commercieel directeur Salland verzekeringen: “Wij zijn zeer blij met deze mooie verzekerdengroei. We hebben in 2012 hard gewerkt aan een vernieuwd aanbod van aanvullende en tandartsverzekeringen. Dat is een schot in de roos gebleken. We hebben dit aanbod besproken met klanten en kregen al snel positieve reacties. Nu blijkt dat veel nieuwe klanten kiezen voor onze verzekeringen. Dat is een mooie waardering!”

Contracten zorgaanbieders

De afgelopen tijd verschenen in de media regelmatig berichten over het late moment waarop zorgverzekeraars en zorgaanbieders afspraken met elkaar maken. Dat maakt het voor klanten moeilijk om in te schatten welke zorg door hun (nieuwe) zorgverzekeraar is ingekocht. Met veel regionale zorgaanbieders, waaronder het Deventer Ziekenhuis, heeft Salland inmiddels afspraken gemaakt voor 2013. De gecontracteerde aanbieders zijn te vinden op de website, via www.salland.nl/zorgzoeker. Uiterlijk eind maart verwacht de zorgverzekeraar alle contractafspraken te hebben gemaakt.

Het maken van goede afspraken met zorgaanbieders kost tijd. “Goede afstemming over de gevolgen van overheidsmaatregelen, deze vertalen naar afspraken tussen ons en zorgaanbieders en het vastleggen van deze maatregelen kost tijd. Dit gaat de laatste jaren echter wel steeds sneller. Wij streven ernaar om de afspraken met zorgaanbieders voor 2014 in 2013 af te ronden”, aldus commercieel directeur Peeters.

< Terug naar het nieuwsoverzicht 2013