Verzekeringsbewijs in het buitenland

Als u in het buitenland spoedeisende zorg nodig heeft, dan is uw EHIC in de meeste EU-landen voldoende. Deze vindt u in Mijn Salland. Soms is uw EHIC niet voldoende. Dan vraagt de zorgverlener om een 111-formulier. Op dit formulier staat waar u verzekerd bent en hoelang u in het buitenland bent.

Wanneer heeft u het 111-formulier nodig?

Alleen als u voor spoedeisende zorg naar een staatsziekenhuis in een van de volgende landen gaat, heeft u een 111-formulier nodig: Turkije, Marokko, Bosnië-Herzegovina, Montenegro, Servië en Tunesië.

U hoeft het 111-formulier niet meer van te voren aan te vragen

Wij regelen het juiste verzekeringsbewijs op het moment dat u het nodig heeft. Bel met de Alarmcentrale als u spoedeisende zorg nodig heeft in het buitenland. U kunt de Alarmcentrale 24/7 bereiken op het telefoonnummer +31 (0)570 68 73 33. E-mailen kan ook. Stuur uw e-mailbericht naar: alarmcentrale@salland.nl. De Alarmcentrale vertelt u welk verzekeringsbewijs de zorgverlener accepteert. Als het nodig is sturen zij het 111-formulier rechtstreeks naar het ziekenhuis. Ook bieden zij advies en ondersteuning bij bezoek aan een arts of ziekenhuis.

Zorg in het buitenland

 

Er is sprake van spoedeisende zorg als het naar ons oordeel gaat om onvoorziene zorg die redelijkerwijs niet kan worden uitgesteld tot uw terugkeer in Nederland.


Let op! Zorg in het buitenland is in sommige gevallen veel duurder dan in Nederland. Hiervoor kunt u bij ons een aanvullende verzekering afsluiten. Met elke van onze vijf aanvullende verzekeringen krijgt u 100% vergoeding voor spoedeisende zorg in EU/EER-landen en Zwitserland. Met de Plus en Top aanvullende verzekering kunt u ook nog de kosten van spoedeisende zorg in de rest van de wereld verzekeren.
 

Let op! Is er geen sprake is van spoedeisende zorg, dan worden gemaakte zorgkosten in deze landen niet volledig vergoed conform de basisverzekering.

 

Buitenlandse nota declareren
Meer informatie over het declareren van een buitenlandse nota, vindt u hier.