Eigen risico en wettelijke eigen bijdrage betalen

Verrekening van kosten

Heeft u een zorgverzekering van Salland en maakt u gebruik van zorg? Wanneer uw zorgaanbieder de rekening van uw zorgkosten rechtstreeks naar ons stuurt, dan betalen wij de rekening en hoeft u niets te declareren. Vier keer per jaar kijken wij of uw zorgaanbieder een rekening heeft gestuurd waarop het eigen risico of een wettelijke eigen bijdrage van toepassing is. Wanneer dit zo is, ontvangt u hierover een brief.

Brief over te betalen eigen risico of wettelijke eigen bijdrage

Heeft u zorg gebruikt waarvan (een deel van) de kosten voor uw eigen rekening komen? Dan ontvangt u van ons een brief met een overzicht van de kosten en het bedrag dat u zelf moet betalen.


Gebruikt u geen zorg? Dan betaalt u geen eigen risico of wettelijke eigen bijdrage. U ontvangt van ons geen brief.

Betalen via automatisch incasso of na ontvangst van een factuur

Iedere verzekerde binnen een huishouden ontvangt een eigen brief met het overzicht. Nadat u een brief van ons heeft ontvangen, ontvangt de verzekeringnemer een factuur waarop de bedragen voor alle meeverzekerden bij elkaar zijn opgeteld. Heeft u gekozen voor betalen via automatisch incasso? Dan schrijven wij het bedrag automatisch van uw rekening af.

Ontvangt u van ons een factuur, dan moet u deze dus altijd betalen. Ook als u voor automatisch incasso heeft gekozen. Heeft u hierover nog vragen? Neemt u dan gerust contact op met onze klantenservice via (0570) 68 74 84. Onze medewerkers helpen u graag verder. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 19.00 uur en op zaterdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Of stuur ons een bericht via het online contactformulier.