Betalingsregeling zorgverzekering

Kosten in termijnen betalen

Heeft u een zorgverzekering van Salland, en heeft u moeite met het betalen van alle kosten? Bij ons kunt u deze in termijnen betalen om een grote betalingsachterstand te voorkomen. Vraag een betalingsregeling voor uw zorgverzekering wel op tijd aan.

Betalingsregeling voor premie, eigen risico en eigen bijdrage

De betaling van de premie, het verplicht eigen risico en de wettelijke eigen bijdrage zijn aparte financiële processen. Het is helaas niet mogelijk om een betalingsregeling aan te vragen voor alle bedragen bij elkaar. Wilt u een betalingsregeling voor de premie, het eigen risico én de eigen bijdrage? U vraagt dan drie aparte betalingsregelingen aan. U kunt dus maximaal drie betalingsregelingen tegelijkertijd hebben.

Gespreid betalen verplicht eigen risico

Heeft u een rekening gekregen over het eigen risico die u niet in één keer kunt betalen? Dan kunt u een aanvraag doen om het bedrag in termijnen te betalen. Hiervoor gebruikt u ons online aanvraagformulier. Het is ook mogelijk om het verplicht eigen risico vóóraf gespreid te betalen. Dit kan alleen als u geen vrijwillig eigen risico heeft en u moet het uiterlijk 31 december aanvragen. 

 

Gespreid betalen eigen risico

Betalingsregeling premie en eigen bijdrage

Ook voor de premie en de eigen bijdrage kunt u een betalingsregeling aanvragen. Voor deze bedragen kan het alleen als u een rekening heeft ontvangen, achteraf dus. Hiervoor gebruikt u een ander aanvraagformulier dan voor het gespreid betalen van het eigen risico.
 

Betalingsregeling premie/eigen bijdrage aanvragen

Voorwaarden betalingsregeling zorgverzekering

Iedereen kan een betalingsregeling aanvragen. Kiest u voor betalen in maandelijkse termijnen, dan gaat u akkoord met een automatische incasso hiervan. Ook gaat u ermee akkoord dat wij de betalingsregeling stoppen als u de maandelijkse termijnen of maandelijkse zorgpremie niet betaalt. In dat geval moet u de restschuld zo snel mogelijk betalen.

Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, beoordelen wij uw verzoek. U ontvangt zo snel mogelijk een brief, waarin wij aangeven of wij akkoord gaan met de door u voorgestelde regeling. Deze moet u ondertekenen en aan ons terugsturen.


Collega Nadieh van onze klantenservice vertelt u graag meer over de betalingsregeling