Leuk bedrag in clubkas van V & L

Salland Zorgverzekeringen is twee jaar geleden de samenwerking met sportverenigingen in de regio gestart. De missie is: in beweging blijven, maar het mes snijdt aan twee kanten. De clubs hebben zo allemaal hun eigen wensen, bijvoorbeeld om de jeugd te stimuleren, nieuwe spelmaterialen aan te schaffen of een verbouwing van het clubhuis te realiseren. En dat kost geld. De Salland Clubactie biedt daarbij een steuntje in de rug en dat is meer dan welkom in een tijd dat contributies, sponsorinkomsten en subsidies teruglopen.

 

Via de Salland Clubactie kunnen leden van een sportclub van een aantrekkelijke korting op de zorgpremie profiteren. Dat is het voordeel voor de leden. Stappen leden over naar Salland via de club, dan strijkt de club na afloop van de actie een bedrag per nieuwe verzekerde op. En dit bedrag kan flink oplopen, zo is gebleken. Hoe doet Salland dit? Sponsorgelden kunnen worden betaald doordat de zorgverzekeraar niet investeert in grote landelijke radio- of tv-reclames en besloten heeft de voorkeur te geven aan het sponsoren van sportclubs.

Nieuwe dug out

Ook V & L deed voor het eerst enthousiast mee aan de Clubactie, omdat dit onder andere veel geld oplevert voor de clubkas en Salland meehelpt te bouwen aan de toekomst.

“Wij doen voor het eerst mee”, zegt Louis Overmars, penningmeester van de club, “en dat heeft ons toch al een aardig bedrag opgeleverd”. Hij vervolgt: “Degenen die voor het V&L clubcollectief hebben gekozen ontvangen van Salland Zorgverzekeringen een aantrekkelijke korting op de premie en ook de club ontvangt een bedrag voor een lid die verzekerd is bij Salland via onze club. ” Overmars vertelt enthousiast dat tijdens een wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en AZ de bedragen van alle deelnemende clubs in de businesslounge werden bekendgemaakt. “Wij waren laat met aanmelden, maar zijn toch zeer content met het bedrag van 810 euro”, merkt hij op. Op de vraag waarvoor het geld besteed zal worden volgt een spontaan antwoord: “Een dug-out op het tweede veld, een overdekt trainers- en reservespelerbankje, dat is ons streven, maar daar moeten we nog een tijdje voor doorsparen!. We kijken dan ook uit naar het vervolg van de Salland Clubactie.” Tot slot spreekt Louis de hoop uit op een nog grotere opbrengst de volgende keer.