Clubactie houdt sporten in Bathmen toegankelijk

Ze waren tijdens de afgelopen editie van de Salland Clubactie de grote ‘winnaar’. Met maar liefst €3.910,- voor de clubkas kon ABS Bathmen breeduit glimlachen. “Door dit soort acties kunnen wij er voor zorgen dat sporten toegankelijk blijft in ons dorp”, stelt Hans Cloosterman, voorzitter van de omnivereniging.

 

Afgelopen jaar deed een groot aantal Sallandse sportverenigingen enthousiast mee aan de Clubactie van Salland Zorgverzekeringen. De deelnemende clubs kregen begin dit jaar mooie bedragen overhandigd tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Go Ahead Eagles.

 

“Het zijn lastige tijden voor sportverenigingen”, vertelt Cloosterman. “Daarom is dit zo’n leuke actie. En bijna alles wordt voor je geregeld, dus het is een kleine moeite om mee te doen. Het zou eigenlijk stom zijn om het aan je voorbij te laten gaan.”

 

Het leverde de vereniging, die acht verschillende sporttakken kent, in drie jaar tijd bijna €10.000 euro op. “We hebben het via het overkoepelende bestuur van ABS bewust bij iedere tak onder de aandacht gebracht. Maar wel op een vrijblijvende wijze. Zo zitten onze leden nergens aan vast en wordt ze niks opgedrongen. Dat heeft kennelijk uitstekend gewerkt.”

 

Deelnemers konden kiezen naar welke sporttak het verdiende bedrag ten goede komt. “Daar zijn de bedragen goed terecht gekomen bij de algemene middelen. Op die manier kunnen we de contributie laag houden. Dat zorgt ervoor dat het sporten toegankelijk blijft. Met een vereniging met 1500 leden in een dorp met 5000 inwoners is dat hartstikke belangrijk.”

 

Salland Zorgverzekeringen is trots op de samenwerking met de sportverenigingen die deelnemen aan de clubactie. Deze verenigingen zetten hun leden in beweging. En dat sluit precies aan bij de missie van Salland, die zich sterk maakt voor een gezonde regio. Met de actie geeft ze de verenigingen en haar leden een steuntje in de rug, zodat zij kunnen blijven bouwen aan hun toekomst.