Zorgverzekering 2015

De maand september zit er weer op. Na onze vakantie naar Italië (2 heerlijke weken in Toscane) zijn we inmiddels weer helemaal gewend aan het dagelijkse leven.

 

Mees is dit jaar overgegaan naar groep 6. Hij doet het goed op school en krijgt nu voor het eerst les in topografie, en dit vind hij helemaal geweldig! We oefenen nu ’s avonds regelmatig met een landkaart nieuwe plaatsen die hij heeft geleerd in Nederland. Onlangs hebben ze in de les aandacht besteed aan Den Haag, en dit omdat het toen Prinsjesdag was. Dit leverde weer leuke (en lastige) vragen op van Mees bij het avondeten:

 

Papa, wat is Prinsjesdag nou precies?

 

Op Prinsjesdag spreekt onze Koning alle Nederlanders toe, en geeft hij aan wat de plannen zijn voor het komende jaar. Een soort spreekbeurt waarbij de Koning aangeeft waar ze het komende jaar alle centjes aan gaan uitgeven.

 

En dit is voor alle volwassen Nederlanders, dus ook Papa en Mama, erg belangrijk om te weten. 

 

Maar waarom rijden ze dan in een koets, en heeft iedereen gekke kleding aan?

 

Prinsjesdag is een erg belangrijke dag en wordt al heel erg lang gevierd. Het wordt al zolang gevierd dat zelfs Opa en Oma nog niet geboren waren. De gouden koets is dus heel erg oud. Omdat het zo een belangrijke dag is houden ze vast aan deze tradities.

 

En zo kregen we gedurende het avondeten een spervuur aan vragen van Mees. Hij is zo nieuwsgierig, erg leuk!

 

Het heeft er wel voor gezorgd dat ik ’s avonds nog even goed ben gaan kijken naar de gevolgen van Prinsjesdag. Het lijkt erop dat het eigen risico voor de zorgverzekering 2015 weer omhoog zal gaan. Daarnaast is het nu even afwachten totdat de verzekeraars de gevolgen van Prinsjesdag hebben doorgerekend. In de eerste week van november weten we welke gevolgen er zijn voor de zorgpremie voor 2017. Ook is het even spannend of er veel veranderingen zijn in de voorwaarden en vergoedingen.