‘Obstakel run’ eindigt in mineur

Enige tijd geleden  heb ik voor het eerst meegedaan aan een zogenaamde ‘obstakel run’. Het doel was om samen met iemand anders 15 kilometer af te leggen, waarbij verschillende hindernissen moesten worden genomen. Deze liepen uiteen van tijgeren door de modder tot het beklimmen van een touwenwand. De kilometers daartussen moesten we al rennend afleggen. Van tevoren had ik samen met een vriend  goed getraind, en dus zagen we  beiden de obstakel run met vertrouwen tegemoet.

 

De run verliep erg goed en was minder zwaar dan ik had verwacht. Echter, bij het laatste onderdeel ging het bij mij helemaal mis. Ik had al lang last van lichte rugpijn, maar nu zakte ik bij de laatste hindernis ineens  door mijn rug. Het was de bedoeling, dat we grote sprongen zouden maken, van de ene houten paal naar de andere. Na de landing op de voorlaatste paal moest ik de strijd helaas staken.

 

Nu ben ik vaste klant van de  fysiotherapeut. Twee keer per week wordt mijn rug flink onder handen genomen. Ik krijg vooral massage. Verder heb ik een aantal oefeningen meegekregen om  thuis te doen, waardoor de spieren van mijn rug worden versterkt. Volgens ‘mijn fysio’ zou het dragen van mijn pasgeboren dochtertje ook van invloed kunnen zijn geweest op het kweken van rugpijn. Mijn rug nam door het wiegen en dragen van de kleine toch andere houdingen aan dan normaal. De kwaal heeft zich waarschijnlijk langzaam opgebouwd.

 

Door de bezoekjes aan mijn fysio ben ik ook weer in mijn ziektekostenverzekering gedoken. Gelukkig was ik extra aanvullend verzekerd, waardoor 9 behandelingen  fysiotherapie door de ziektekostenverzekeraar worden vergoed. Maar aangezien de jaren  beginnen te tellen, vraag ik mij af of ik mijzelf nóg meer aanvullend moet gaan verzekeren.

 

Wel erg handig overigens dat ik mijn declaraties eenvoudig via een app kon indienen!


Jeroen de Groot is 40, vader van Mees en Senna, enthousiast  hockeycoach, hardloper en IT’er