Vijf handige tips voor een goede reis

Op vakantie gaan is hartstikke leuk. Lekker ontspannen en genieten van een andere omgeving. Heeft u er ook aan gedacht wat er gebeurt als u zorg nodig heeft in het buitenland? Niet? Hierbij vijf handige tips voor u:

 

  • Alarmcentrale

Gebeurt er tijdens uw vakantie toch iets, waardoor u naar een arts moet? Bel dan zo snel mogelijk met de medewerkers van de alarmcentrale. Dan helpen zij u met alles wat u moet regelen. Van een afspraak in het ziekenhuis tot eventueel vervoer naar huis.
 

  • Zorgpas/EHIC

De achterkant van uw Salland-zorgpas is een EHIC. Dit staat voor ‘European Health Insurance Card’. Als u deze pas laat zien aan de zorgverlener in een ER/EER land of Zwitserland, dan declareert hij de rekening meestal rechtstreeks aan ons. Neem uw zorgpas dus mee op vakantie.
 

  • Vaccinatie

Voor sommige landen wordt het aangeraden om u te laten vaccineren. Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) ziet u welke vaccinaties of medicijnen gelden voor uw vakantiebestemming. Heeft u een aanvullende verzekering Top? Dan kunt u vaccinaties vergoed krijgen tot € 250,- per kalenderjaar.
 

  • EHBO-kit

Er hoeft niet altijd een arts te kijken naar een verwonding. Als u een EHBO-kit meeneemt, kunt u de meeste ongelukjes zelf behandelen.
 

  • Declareren

Wilt u een buitenlandse rekening bij ons declareren? Dit gaat wel iets anders dan u gewend bent bij Nederlandse nota’s. Er moet bijvoorbeeld een extra formulier bij en als het in een vreemde taal geschreven is, hebben wij misschien ook een vertaling nodig. Meer informatie hierover staat op onze website.

 

Premie berekenen reisverzekering