Gezonde recepten van Loes

Bietenspread

 

Wat heeft u nodig: 
 

  • 2 rode bieten (voorgekookt)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels tahin(i) (sesampasta)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

 

Gezond en toch lekker; bietenspread

Hoe maakt u het: 

  1. Snijd de bietjes in blokjes en doe ze in de keukenmachine of in een hoge beker.
  2. Verwijder het schilletje van de knoflookteen en voeg toe aan de bietjes.
  3. Giet de kikkererwten af en voeg ook toe.
  4. Voeg tahin, komijnpoeder, azijn en het sap van een halve citroen toe en mix tot het een egale massa.
  5. Proef en voeg naar smaak nog wat tahin, komijnpoeder, azijn of citroensap toe en breng verder op smaak met zout en peper.
  6. Maak het mengsel smeuïg en smeerbaar door de olijfolie toe te voegen.
  7. Lekker op brood met wat veldsla, of op een toastje als tussendoortje.