"De trainer bekijkt wanneer het kind klaar is om over te stappen."

SV Dynamo - Sporten voor de allerkleinsten

In het Apeldoornse Sport & Beweegakkoord staat de volgende passage: "Een leven lang sporten en bewegen begint bij de jeugd. We zien dat kinderen steeds minder bewegen en dat hun motorische vaardigheid steeds verder achteruitgaat. Als kinderen niet vaardig zijn in sporten en bewegen is de kans groter dat ze er ook geen lol aan zullen beleven.” Deze passage kunnen wij als SV Dynamo helemaal onderschrijven. We gaan daarom starten met de Dynamo Sportspeeltuin voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

Logo SV Dynamo

De Sportspeeltuin

Bij de Dynamo Sportspeeltuin ga je nog niet op volleybal, maar je wordt wel lid van de volleybalvereniging. Je leert eerst goed de basisvormen van bewegen, zodat je met 6 jaar goed voorbereid kunt beginnen met volleyballen bij de mini’s (CMV). Binnen de Dynamo Sportspeeltuin bieden we 2 soorten beweegdiploma’s aan: het Nijntje Beweegdiploma (een product van de KNGU) en het Actie Sportdiploma. Het Nijntje diploma is voor kinderen van 3 en 4 jaar. In een lessenserie leren kinderen spelenderwijs de basisvormen van het bewegen. Daarna kunnen ze nog het Actie Sportdiploma halen; dit is voor kinderen van 4 en 5 jaar. Dit diploma bouwt verder op het Nijntje diploma.

Plezier in bewegen staat voorop, waarbij we zo dynamisch en actief mogelijk bezig willen zijn. Via leuke spelvormen en thema’s werken de kinderen aan hun samenspel, breed motorische vaardigheden, coördinatie en lenigheid.

Wil je op dit idee stemmen? Gebruik dan het formulier op de stempagina.