Alle verhalen

De gemeente Raalte en de Salland Gemeentepolis

Raalte en de Salland Gemeentepolis

 

Jacques van Loevezijn, wethouder Raalte
“Het is belangrijk om te kijken voor wie we het doen en naar hoe we diegenen kunnen bereiken. Dat heeft altijd onze aandacht. Salland Zorgverzekeringen helpt daarbij.”

afbeelding

Hart voor de zaak

 

De keuze voor een kleinschalige, regionale zorgverzekeraar is volgens Harm de goede geweest: “De korte lijnen ervaren wij als het grootste voordeel. Bij Salland heb ik vaste aanspreekpunten. Als er iets is, dan is een telefoontje voldoende om met elkaar om de tafel te gaan."

afbeelding

Effectieve en efficiënte ouderenzorg

 

Paramedisch Ouderenteam Salland
In Raalte bestaat sinds juli 2017 een Paramedisch Ouderenteam Salland. Dit team van verschillende zorgverleners zet zich in voor de beste zorg voor de ouderen in de regio.

afbeelding

"Ik sprak eindelijk iemand die me een luisterend oor bood."

Cissy Grosfeld

Cissy meldde zich bij de ZorgGids met aanhoudende pijn na een ongeval. “De Salland ZorgGids heeft mij een hart onder de riem gestoken.”

afbeelding

De ouderenbus van stichting de Fontein

 

Ouderen wonen steeds langer thuis, waardoor de zorgvraag groter en complexer wordt. Stichting de Fontein organiseert dagactiviteiten waar ouderen aan mee kunnen doen. Alleen, hoe komen ze daar? Daar heeft de stichting zelf een goed antwoord op gevonden.

afbeelding

"Voor de Salland ZorgGids niets dan lof."

 

Alie Brinks

In de huidige tijd wordt er een groot beroep gedaan op mantelzorg (hulp vanuit de eigen omgeving). Maar wat als behalve uzelf, ook uw mantelzorger verzorgd moet worden? Met die complexe vraag meldde Alie Brinks zich bij de Salland ZorgGids.

Het succes van SV CCW

Debuut van SV CCW ‘16 met clubactie al direct een succes

SV CCW '16 deed dit jaar voor het eerst mee met de Salland Clubactie. Floris van Ruth, voorzitter van SV CCW ’16: “Die stap is onderdeel van een groter fondsenwervingsplan. We stoppen extra energie in onze sponsorcommissie."

afbeelding

De verschillende kosten van een zorgverzekering

Een zorgverzekering kost geld, daar valt niets aan te veranderen. Waar we wel wat aan kunnen doen, is de manier waarop u deze kosten betaalt. We leggen graag aan u uit welke mogelijkheden u heeft om uw zorgkosten te betalen.

"Mijn hond is van onschatbare waarde"

“Mijn hulphond is van onschatbare waarde.”

Anneke Kreeft
Anneke heeft een verborgen open rug, waardoor ze niet zelfstandig kan wonen. Gelukkig krijgt ze hulp van Tootles, haar hulphond van Stichting De Hond Kan De Was Doen.

“Als mensen het plezier van hardlopen inzien, dan is mijn doel behaald.”

“Als mensen het plezier van hardlopen inzien, dan is mijn doel behaald.”
Joost Hemmen – Trainer AV Daventria 1906
Joost is één van de trainers die hardloopclinics geeft als voorbereiding op de IJsselloop. “Het is heel gaaf om zoveel verschillende mensen te trainen voor het behalen van een mooi loopresultaat.”

“De clinics zijn voor mij een goede stok achter de deur.”

“De clinics zijn voor mij een goede stok achter de deur.”

Esther Hekkert – Deelneemster hardloopclinics IJsselloop

Esther vertelt waarom ze zo graag meedoet aan de IJsselloop en hoe de clinics haar hierbij helpen. “Ik heb er nu drie opzitten en ik merk zeker resultaat. Ook bij mijn andere hardlooptrainingen.”

Het verhaal van Kitty en Gerry

“Door toeval kwamen we van het ene in het andere scenario terecht.”

Kitty en Gerry Lansink
Gerry kon zich plotseling niet herinneren dat hij en Kitty kinderen hebben. De huisarts vertrouwde het niet en regelde direct een ambulance om Gerry naar het ziekenhuis te brengen. Vanaf dat moment kwamen ze in een stroomversnelling terecht. Terugkijkend is Kitty blij dat ze alle scans en de uitslagen zo snel hebben gekregen.

Het verhaal over geboortezorg

“Doordat we goed samenwerken kunnen we gemakkelijk schakelen.”

Yvonne Timmerhuis en Elze Marsman, verloskundigen Deventer en Raalte
In onze regio Salland werken de verloskundigen al lang heel intensief samen met de gynaecologen in het ziekenhuis, huisartsen en de kraamzorgorganisaties. ‘Als samenwerkingsverband kun je ons misschien wel één van de koplopers van Nederland noemen’.

Het verhaal van Eva

"Wonderen bestaan, haar naam is Hannah."Eva Tiemans - de Groot

De zwangere Eva werd met grote spoed naar het ziekenhuis gebracht. Complicaties dwongen haar in korte tijd ingrijpende beslissingen te nemen. In haar hoofd had Eva alles al uitgewerkt; teksten voor geboortekaartjes, maar ook overlijdenskaartjes.

Het verhaal van Rob

“Een team van specialisten staat mij bij en helpt mij verder.”

Rob Hendriks
Toen Rob hoorde dat hij ALS heeft, zakte de grond onder zijn voeten weg. Gelukkig staat er een heel team aan specialisten voor hem klaar. Hij krijgt nuttige tips en het geeft hem de kans om van zich af te praten. Dat doet hem goed.

Het verhaal van Gerty

“Mijn moeder is op een menswaardige wijze overleden. Voor mijn verwerking was dat belangrijk.”
Gerty Poterman
De dementie van haar moeder had een grote impact op het leven van Gerty. “Het is toch een proces van afscheid nemen.” Gerty is duidelijk als het gaat om wat zij goede zorg noemt: "Dat draait in mijn ogen om een respectvolle en menswaardige behandeling, ook in de laatste fase.”

EHBO Deventer

Een ongeval bij de sportvereniging; wat doet u?

Salland Zorgverzekeringen heeft aan 100 sportverenigingen EHBO-tassen geschonken, omdat zij meedoen aan de Salland Clubactie. Om deze zo goed mogelijk te kunnen benutten, organiseert Salland in samenwerking met EHBO Deventer in het najaar workshops voor deze sportverenigingen.

Het verhaal over dementiezorg

“Geprikkeld worden in wat u nog kan en even vergeten wat er niet meer kan.”

Ineke Velderman, verpleegkundige Olst en Wijhe
Ineke Velderman werkt als verpleegkundige in de gemeente Olst-Wijhe en ze verbindt zorg en welzijn met elkaar. Hoe om te gaan met de veranderingen in het leven door ziekte of ouderdom? Dat is het stukje waar zij probeert in beeld te komen.
 

Het verhaal van Henk

“Goede zorg betekent voor mij diepgaand antwoord krijgen op al je vragen.”

Henk Grave
De 58-jarige Henk uit Deventer, magazijnmedewerker bij een elektrotechnische groothandel, kwam er begin 2016 achter dat hij een liesbreuk had. In het ziekenhuis voelde hij veel zorg, aandacht en betrokkenheid. Ook kreeg hij op al zijn vragen een goed en inhoudelijk antwoord.

Het verhaal van Desiree

"Hoe minder hulpmiddelen ik heb, hoe minder gehandicapt ik mij voel."
 

Desireé Lubberts-Bras

Desireé heeft EDS, een zeldzame bindweefselaandoening. Toen Desireé besefte dat haar lichaam het niet meer alleen zou redden, toen pas werd het echt moeilijk. Ze heeft nu namelijk hulpmiddelen nodig. Hoewel ze erg blij is met de hulpmiddelen die ze heeft, gebruikt ze deze het liefst zo min mogelijk. “Hoe minder hulpmiddelen, hoe minder gehandicapt ik mij voel.”

Het verhaal over ouderenzorg

“De ouderen ervaren onze nieuwe gezamenlijke aanpak als positief.”

Herman Wisselink, huisarts te Deventer
Van ouderen wordt verwacht dat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Maar dat is vaak niet zo eenvoudig als het lijkt. Tijd dus om voor een nieuw plan van aanpak te kiezen. Herman Wisselink, huisarts in Deventer en Jan Rosenkamp, inkoper bij Salland Zorgverzekeringen, vertellen hoe.

De ZorgGids; Eén persoon die u wegwijs maakt in het woud van regels

“Ik luister, stel gerust en verwijs u naar de juiste hulpverlener.”

Bianca Bruil, de Salland ZorgGids
Veel mensen zien in ons zorgstelsel door de bomen het bos niet meer. Het wordt steeds ingewikkelder door het woud aan regels, wetten, vergoedingen en verschillende zorginstanties. Salland Zorgverzekeringen heeft daarom een bijzonder initiatief genomen: het inzetten van de Salland ZorgGids.

afbeelding

“Aantrekkelijk: combinatie van kwaliteit en korting”

Niels ten Katen is secretaris van ABS Bathmen
“Salland Zorgverzekeringen biedt een prachtige ziektekostenverzekering. Naast dat die inhoudelijk aantrekkelijk is, biedt zij daar tevens een mooie collectiviteitskorting bij aan. Voor veel leden is die combinatie van kwaliteit en korting een trigger om overtuigd gebruik te maken van de diensten van Salland Zorgverzekeringen.”

Het verhaal van Agnes en Barry

"Vijftig jaar wis je niet zomaar weg, hij blijft altijd je maatje."

Agnes en Berry de Haan
Bij Berry werd de diagnose Alzheimer gesteld. Het laatste jaar gaat hij sterk achteruit, maar de maandelijkse gesprekken met de mantelzorgbegeleidster geven Agnes veel steun.

De mooiste plekken van de Diepe Hel Holterbergloop

De drie mooiste plekken van de Diepe Hel Holterbergloop

De Diepe Hel Holterbergloop heeft veel hellingen en dalingen. Met stijgingspercentages tot wel 10% trekt de route jaarlijks vele fanatieke wedstrijdlopers. Maar door dit fanatisme zou je bijna vergeten dat de loopwedstrijd ook één van de mooiste parcoursen van Nederland heeft.