Wij zetten ons in om de medicatieveiligheid in Salland te vergroten. Jan Rosenkamp, één van onze zorginkopers, vertelt hoe we dit doen.

Interview met onze zorginkoper over onnodige ziekenhuisopnamen

Wij zetten ons in om de medicatieveiligheid in Salland te vergroten. Jan Rosenkamp, één van onze zorginkopers, vertelt hoe we dit doen.

Hoe apothekers zich inzetten voor medicatieveiligheid

Een serieus onderwerp dat vraagt om serieuze aandacht. Die aandacht krijgt het onder andere van Ina Geurts-Fokkema en Judith Borst, apothekers bij Flora Apotheek en Apotheek de Vijfhoek.

Huisarts Michel: “Deventer is schoolvoorbeeld voor medicatieveiligheid”

Michel Tuijnman, huisarts bij Huisartsen Koggeschip in Deventer. “In onze gemeente merk ik nauwelijks wat van dit probleem”, legt hij uit.

Opgelucht ademhalen

Als u een chronische longziekte heeft (bijvoorbeeld astma), is het belangrijk dat u uw medicatie op de goede manier inneemt. Helaas blijkt in de praktijk dat veel longpatiënten hun inhaler (onbewust) verkeerd gebruiken. Dat is jammer, want daardoor komt het geneesmiddel niet goed in de longen terecht en heeft het dus geen optimaal effect.

Medicijnen over? Gooi ze niet zomaar weg!

Misschien vraagt u zich wel eens af waarom u bij de apotheek maar een kleine hoeveelheid medicijnen per keer mee krijgt. En wat moet u eigenlijk doen als u medicatie overhoudt? Mag u dat zomaar weggooien of zijn er regels voor? Dat en meer leggen we graag aan u uit.