De verschillende kosten van een zorgverzekering

Een zorgverzekering kost geld, daar valt niets aan te veranderen. Waar we wel wat aan kunnen doen, is de manier waarop u deze kosten betaalt. We leggen graag aan u uit welke mogelijkheden u heeft om uw zorgkosten te betalen. Ook geven we u graag een alternatief als u moeite heeft met het betalen van uw zorgverzekering.

De zorgpremie

Wij stellen elk jaar opnieuw de zorgpremie vast voor al onze huidige en toekomstige verzekerden. Soms kunt u korting krijgen op deze premie, bijvoorbeeld als u zich aansluit bij een collectief of als u een hoog vrijwillig eigen risico neemt. Dat laatste is vooral interessant als u verwacht geen of weinig zorg nodig te hebben waar het eigen risico op van toepassing is. Mocht u onverwacht toch zorg gebruiken, dan moet u een hoger bedrag aan eigen risico betalen. Dat is dus wel iets om even over na te denken voordat u een vrijwillig eigen risico neemt.

 

Wij incasseren de premie voor de zorgverzekering maandelijks. Dat betekent dat wij het bedrag automatisch afschrijven of dat u een factuur krijgt. Bent u verzekerd via uw werkgever? Dan wordt de premie ingehouden van uw salaris. Als u moeite heeft om het premiebedrag in één keer te betalen, dan kunt u via een online formulier een betalingsregeling aanvragen. U betaalt het bedrag dan in maandelijkse termijnen, die wij automatisch afschrijven van uw IBAN.

Eigen risico

Voor de meeste zorg uit de basisverzekering geldt een eigen risico. Dat is het eerste deel aan zorg dat u zelf moet betalen. Het wettelijk verplicht eigen risico wordt elk jaar vastgesteld door de overheid. In 2017 en 2018 is dit €385.-. U hoeft dus nooit meer dan dit bedrag aan verplicht eigen risico te betalen. Als u ook een vrijwillig eigen risico heeft, dan kan dit maximale bedrag oplopen tot €885,-. Wij versturen een aantal keren per jaar facturen voor het eigen risico of we incasseren het bedrag via automatische incasso. Moet u een bedrag aan eigen risico betalen? Dan kunt u ervoor kiezen om dit in één keer te doen. Lukt dit niet? Dan kunt u gebruikmaken van de volgende opties:
 

 • U betaalt het bedrag uit de factuur in termijnen. U kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice zodra u een factuur ontvangt.
 • Verwacht u volgend jaar ook weer een groot deel of uw volledige verplicht eigen risico op te maken? Dan is onze regeling ‘Vooraf gespreid betalen verplicht eigen risico’ misschien interessant voor u. Met deze regeling betaalt u het volledige verplicht eigen risico in tien maandelijkse termijnen, startend in februari.

  “Als u vervolgens zorg gebruikt die onder het eigen risico valt, dan wordt dit betaald vanuit deze regeling. In mei van het volgende jaar maken we de balans op.”

  De meeste mensen die meedoen met deze regeling verbruiken hun volledig verplicht eigen risico. Mocht u toch nog een restbedrag over hebben, dan storten wij dit terug op uw IBAN.

Eigen bijdrage

Soms geldt er ook nog een eigen bijdrage voor zorg die u krijgt. Bijvoorbeeld bij sommige medicijnen of als er een maximale vergoeding geldt voor bepaalde zorg. Wij kijken elke maand of u zorg heeft gebruikt waar een eigen bijdrage voor geldt. Is dat het geval, dan sturen wij u een factuur of we incasseren het via automatische incasso. Ook de eigen bijdrage kunt u in termijnen betalen. Neemt u hiervoor gerust contact op met onze klantenservice als u een factuur ontvangt.

Een zorgverzekering via uw gemeente

Het betalen van een zorgverzekering is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Speciaal voor de mensen die hier moeite mee hebben, ontwikkelden wij een zorgverzekering in samenwerking met verschillende gemeenten in de regio. Wij vinden namelijk dat zorg voor iedereen betaalbaar moet zijn. De volgende gemeenten bieden de Gemeentepolis aan:
 

 • Gemeente Hellendoorn
 • Gemeente Rijssen-Holten
 • Gemeente Deventer
 • Gemeente Voorst
 • Gemeente Olst-Wijhe

Met deze Gemeentepolis krijgt u extra ruime vergoedingen voor een voordelige premie. De gemeente betaalt mee aan deze zorgverzekering en in sommige gevallen hoeft u zelfs geen eigen risico te betalen.


 

Deel deze pagina:
 

 


Bekijk ook: