Joost Hemmen – Trainer AV Daventria 1906:

Clinics helpen deelnemers aan de IJsselloop snel over de finish

 

Zondag 9 april vindt alweer de 12e editie plaats van de jaarlijkse IJsselloop: een mooi Deventers hardloopevenement dat jaarlijks duizenden deelnemers op de been brengt.
Ook dit jaar hebben de deelnemers de mogelijkheid zich op te geven voor de hardloopclinics: trainingen onder begeleiding voor een optimale voorbereiding. Joost Hemmen, één van de trainers: “Ik vind het fantastisch om mijn eigen enthousiasme voor hardlopen over te dragen aan anderen.”

 

De IJsselloop clinics zijn al sinds 2009 een vast onderdeel van het hardloopevenement. Joost Hemmen is er als trainer bij Daventria vanaf het begin aan verbonden. Joost: “Zowel vanuit de organisatie als vanuit de deelnemers was er een groeiende behoefte naar meer begeleiding rondom de voorbereidingen van de IJsselloop.

Deelnemers van de clinics krijgen deze begeleiding ruimschoots. Ook zijn de clinics voor velen een goede stok achter de deur. Ze stimuleren je echt aan de slag te gaan en het uiterste uit jezelf te halen. Zeker ook, omdat de deelnemers aangepaste hardloopschema’s mee krijgen, om thuis mee aan de slag te gaan. Daarnaast is het ook gewoon erg gezellig.”

Zeer diverse groep

Met behulp van de IJsselloop clinics wordt op een prettige manier toegewerkt naar één van de te lopen afstanden: vijf, tien of vijftien kilometer. Joost: “Iedere afstand heeft een eigen training. Daarnaast wordt er voor de vijf en de tien kilometer onderscheid gemaakt tussen beginners en gevorderden. In de clinics worden dus vijf verschillende programma’s doorlopen.

Dat zorgt voor een zeer diverse groep, met zowel fanatieke lopers als beginners zonder enige loopervaring. Een realistische afspiegeling van de maatschappij. Heel gaaf om zoveel verschillende mensen te trainen voor het behalen van een mooi loopresultaat.”

Doel clinics

Ondanks de diversiteit van de clinics is het doel ervan altijd hetzelfde: iedereen zo prettig mogelijk laten starten en eindigen. Joost:

 

“We doen er alles aan om iedereen in zijn persoonlijke doel te laten slagen, maar we zijn daarin ook realistisch. Ik vind het belangrijker dat iedereen gewoon lekker zelfverzekerd aan de start verschijnt. Daarnaast hopen we wat van ons eigen enthousiasme voor hardlopen over te dragen. Dat mensen het plezier ervan inzien. Dan is mijn doel bereikt.”


Deel deze pagina:
 

 


Bekijk ook: