Esther Hekkert – Deelneemster hardloopclinics IJsselloop:

 “De IJsselloop is gewoon een heel leuk en gezellig evenement”

 

Steeds meer mensen raken ervan in de ban: hardlopen. Dat wordt ieder jaar weer overduidelijk tijdens de IJsselloop, een hardloopevenement waar duizenden deelnemers aan meedoen. Zo ook Esther Hekkert. “Ik ga proberen tien kilometer te lopen, de dubbele afstand van wat ik eerder liep”, vertelt de gemotiveerde deelneemster.
 

Dit jaar vindt alweer de twaalfde editie plaats van het jaarlijkse hardloopevenement, waar Esther Hekkert voor de derde keer aan meedoet. Esther: “Ik loop graag hard. De IJsselloop is voor mij een mooie manier om te peilen waar ik sta. Of ik vooruitgang heb geboekt ten opzichte van vorig jaar. Maar dat is slechts bijzaak. Het is vooral gewoon een heel leuk en gezellig evenement, waar ik graag aan meedoe.”

Gratis professionele voorbereiding

De clinics zijn al jaren een vast onderdeel van de IJsselloop. Trainingen onder begeleiding, waarin op een prettige, toegankelijke wijze wordt toegewerkt naar de te lopen afstand. Door Daventria worden jaarlijks zo’n 100 à 150 deelnemers in acht sessies klaargestoomd voor de start.

Verzekerden van Salland Zorgverzekeringen hadden de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan de clinics. Een kans die Esther niet aan zich voorbij liet gaan: “Ik ben verzekerd bij Salland Zorgverzekeringen en ik hoefde me alleen maar op te geven met mijn verzekeringsnummer om gratis deel te nemen aan de clinics.

Ik heb er nu drie opzitten en ik merk zeker resultaat. Vanochtend nog, tijdens mijn eigen training. Verder zie ik er het belang van in. Hardlopen gaat – zeker in het begin – vaak gepaard met blessures. Tenzij je goed bent voorbereid en een goede opbouw hebt doorlopen. De clinics helpen daarbij.”

Extra stimulans

Dat de clinics een succes zijn, is te merken aan het hoge aantal deelnemers dat jaarlijks terugkomt. Ook Esther denkt erover volgend jaar weer mee te doen:

 

“De clinics zijn voor mij een goede stok achter de deur. Ikzelf ben gewend om altijd zo’n vijf kilometer te lopen en wordt nu uitgedaagd om langere afstanden te maken. De clinics stimuleren me en halen het uiterste uit me. Daarnaast is het gewoon leuk en gezellig om met elkaar aan de slag te gaan. Voldoende redenen om volgend jaar weer mee te doen.”


Deel deze pagina:
 

 


Bekijk ook: