Hart voor goede zorg

De zorg in onze regio is goed; toch kan het altijd nog beter. Hier zetten wij ons dan ook samen met zorgverleners voor in. Wij geloven namelijk in een eerlijke en zorgzame samenleving waarin oprecht aandacht en tijd voor elkaar is. 

 

Hier delen onze verzekerden hun persoonlijke ervaringen met de zorg en hoe zij die zorg ervaren.  

 

Het verhaal van Eva

"Wonderen bestaan, haar naam is Hannah."Eva Tiemans - de Groot

De zwangere Eva werd met grote spoed naar het ziekenhuis gebracht. Complicaties dwongen haar in korte tijd ingrijpende beslissingen te nemen. In haar hoofd had Eva alles al uitgewerkt; teksten voor geboortekaartjes, maar ook overlijdenskaartjes.

Het verhaal van Kitty en Gerry

“Door toeval kwamen we van het ene in het andere scenario terecht.”

Kitty en Gerry Lansink
Gerry kon zich plotseling niet herinneren dat hij en Kitty kinderen hebben. De huisarts vertrouwde het niet en regelde direct een ambulance om Gerry naar het ziekenhuis te brengen. Vanaf dat moment kwamen ze in een stroomversnelling terecht. Terugkijkend is Kitty blij dat ze alle scans en de uitslagen zo snel hebben gekregen.

Het verhaal van Jan

“Geprikkeld worden in wat u nog kan en even vergeten wat er niet meer kan”

Ineke Velderman, verpleegkundige Olst en Wijhe
Ineke Velderman werkt als verpleegkundige in de gemeente Olst-Wijhe en ze verbindt zorg en welzijn met elkaar. Hoe om te gaan met de veranderingen in het leven door ziekte of ouderdom? Dat is het stukje waar zij probeert in beeld te komen.