• Home
  • Genomineerde 4 - TC de Schaeck

"We werken samen met het Nationaal Ouderenfonds"

 

"Mensen voelen zich in korte tijd thuis op de club"

 

TC de Schaeck - Oldstars tennis

Mensen die door omstandigheden niet meer actief zijn en geen lid meer zijn van een vereniging proberen wij te verleiden om dat wel weer te zijn. Dit doen we door middel van Oldstars tennis; een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds in samenwerking met TC de Schaeck. Daarbij is onze mooie gastvrije vereniging met actieve vrijwilligers als een "warm bad". Je kunt je in korte tijd "thuisvoelen" en vrienden maken.

Oldstars tennis

Uitgebreide beschrijving idee

Met OldStars tennis wordt een aangepaste spelvorm aangeboden voor tennis op latere leeftijd. Deze spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen op de tennisbaan. Er wordt gespeeld met een groene (langzamere) bal, deze mag 2 keer stuiteren. Verder gelden de bekende regels. Daarnaast is er aandacht voor beweegvormen via het Athletic Skills Model. De lesvormen staan structureel onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer. Dit kan een vrijwilliger zijn, maar ook een professionele trainer.

In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 60+. De Oldstars komen wekelijks bij elkaar op vrijdagochtend. Naast bewegen, is het voor de doelgroep een moment om samen te komen op de tennisvereniging. Elkaar ontmoeten, meedoen en zelfredzaamheid staan hierbij centraal.

Logo TC de Schaeck