• Home
  • Genomineerde 1 - AV Daventria

"Met de racerunner kan iedereen hardlopen"

AV Daventria - Racerunner trainingen

Atletiekvereniging AV Daventria 1906 draagt graag haar steentje bij aan gezond gedrag en vitaliteit. Daarom wil zij in het najaar 2020 starten met racerunner trainingen. Een racerunner is een driewieler waartussen een atleet kan lopen terwijl een groot deel van zijn gewicht middels een buiksteun wordt gedragen door de installatie. Zo is het voor veel doelgroepen (diabetici, revaliderenden, hartpatiënten en g-sporters) mogelijk om (weer) te kunnen hardlopen.

De racerunner

Uitgebreide beschrijving idee

Atletiekvereniging Daventria 1906 helpt graag mensen hun wens om weer te kunnen lopen of rennen waar te maken. Het middel dat Daventria hiervoor in wil zetten is de racerunner. Iedereen die om wat voor reden dan ook niet meer in staat is om op eigen kracht te lopen of rennen, kan met deze driewieler zonder pedalen de vrijheid van beweging op eigen voeten in de racerunner weer ervaren. En bovenal samen met anderen onderdeel uitmaken van de niet-medische omgeving van een sportvereniging!

 

Door de verschillende uitvoeringen is de racerunner geschikt voor groot en klein, jong of oud. Mensen die vanuit psychische, motorische of vitaliteitsredenen niet in staat zijn om op eigen kracht te lopen of te rennen, kunnen met de racerunner werken aan uithoudingsvermogen en spierkracht.

Met haar professionele accommodatie en trainers kan Daventria deze gezonde vorm van beweging structureel aanbieden en borgen. De sociale verenigingsinfrastructuur biedt een sociaal vangnet en kansen om een maatschappelijke actieve (verenigings)rol op te pakken. Hiermee bieden racerunners zowel letterlijk als figuurlijk een kans op beweging!

Logo AV Daventria