• Home
  • Zorgpas wordt digitale EHIC


Zorgpas wordt digitale EHIC


De European Health Insurance Card (EHIC) is digitaal beschikbaar. Vanaf 1 augustus 2020 ontvangt u van ons niet meer automatisch een fysieke zorgpas. Uw huidige zorgpas is nog gewoon geldig tot de vervaldatum die op de pas staat.

 

 

De zorgverzekering 2020 van Salland Zorgverzekeringen

U bent van ons gewend dat u elk jaar een nieuwe zorgpas krijgt, met de EHIC op de achterkant. Vanaf nu is de EHIC digitaal beschikbaar via Mijn Salland (onder Mijn Zorgverzekering, Mijn Zorgpas). Dit heeft een aantal voordelen. Een digitale EHIC:

 

  • kunt u opslaan op uw telefoon;
  • heeft u altijd bij de hand;
  • is duurzaam.

 

Binnen Nederland heeft u de zorgpas niet nodig. Het tonen van uw legitimatiebewijs met daarop

uw burgerservicenummer (BSN) aan uw zorgverlener is voldoende. Uw zorgverlener ziet dan dat u verzekerd bent. 

 

DIGITALE EHIC

Zorg in buitenland? Bel eerst de alarmcentrale!

Gaat u (tijdelijk) naar het buitenland? Zorg dan dat u uw digitale EHIC kunt tonen. Heeft u daadwerkelijk zorg nodig? Dan is het belangrijk dat u altijd eerst de Salland Alarmcentrale belt. Onze medewerkers vertellen u namelijk of uw zorgvraag ‘medisch noodzakelijk’ is en dus door ons vergoed wordt. Ook vertellen zij bij welke zorgverlener u het beste terecht kunt. Gaat u naar een zorgverlener zonder de Alarmcentrale te bellen? Dan kan het zijn dat u het bedrag moet voorschieten of dat u minder vergoed krijgt dan verwacht. U bereikt de Alarmcentrale via;

 

+31 (0)570 68 73 33

alarmcentrale@salland.nl

 

Recht op vergoeding

 

Met de EHIC heeft u recht op (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten voor noodzakelijke medische zorg tijdens een tijdelijk verblijf in;

     

  • 27 EU-landen
  • Liechtenstein, Noorwegen en IJsland
  • Verenigd Koninkrijk en Zwitserland

Het gaat hier om de kosten die in Nederland onder de basisverzekering vallen.

Digitale EHIC

 

Het komt een enkele keer voor dat een buitenlandse zorgverlener uw digitale EHIC niet accepteert. Neem in dat geval opnieuw contact op met de Salland Alarmcentrale. Zij sturen een bewijs van verzekering naar de zorgverlener. Zij vertellen u ook of de zorg (gedeeltelijk) wordt vergoed.

 

ZORG IN HET BUITENLAND

afbeelding

Fysieke pas aanvragen
Heeft u toch liever een fysieke pas? Deze kunt u aanvragen via Mijn Salland. U ontvangt de pas gratis binnen 10 werkdagen op uw huisadres.

 

Naar Mijn Salland

 

 

Contact
Niet gevonden wat u zocht? Neem gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord.

 

Contactmogelijkheden