Vier de zomer! | Salland

Of u nu op vakantie gaat of in de buurt blijft, we staan voor u klaar! Hieronder vindt u enkele tips voor de vakantieperiode.
Vier de zomer
Vier de zomer
Of u nu op vakantie gaat of in de buurt blijft, we staan voor u klaar! Hieronder vindt u enkele tips voor de vakantieperiode.

Goed voorbereid naar het buitenland

Natuurlijk wensen we u vooral veel plezier wanneer u met vakantie gaat. Mocht er toch wat gebeuren waardoor u zorg nodig heeft, dan regelen wij dat voor u. In dat geval hoeft u alleen maar de Alarmcentrale te bellen, ook als de zorg niet spoedeisend is. U bereikt de Alarmcentrale dag en nacht via: +31 (0)570 68 73 33 (standaard tarief) en per mail: alarmcentrale@salland.nl. Onze medewerkers kunnen u precies vertellen waar u het beste naartoe kunt en in de meeste gevallen regelen ze ook dat u geen bedrag vooruit hoeft te betalen.

Tip!

Wanneer u bij een buitenlandse zorgverlener uw Europese zorgpas laat zien, kunt u aantonen dat u verzekerd bent. U kunt uw EHIC (European Health Insurance Card) van tevoren downloaden op uw mobiele telefoon, dan heeft u het makkelijk en snel bij de hand.
Neem hiervoor de volgende stappen:

1. Log in op Mijn Salland via uw telefoon.
2. Ga via het menu naar “Mijn zorgverzekering” en daarna naar “Mijn zorgpas”.
3. Kies de persoon van wie u de EHIC wilt downloaden.
4. Kies onder afbeelding voor “Zorgpas downloaden”.
5. Op de meeste telefoons wordt het bestand als download opgeslagen in een mapje ‘downloads’ in een bestanden-map op uw telefoon. Om het bestand snel terug te vinden, kunt u zodra u de zorgpas in beeld heeft, het bestand bewaren als afbeelding bij uw foto’s op uw telefoon.

Check ook de adviezen van het RIVM voordat u op reis gaat.

 

Wist u dat...

... u bij het indienen van een buitenlandse rekening altijd een bijbehorend declaratieformulier nodig heeft? Dit ‘Declaratieformulier Rekening Buitenland’ vindt u onderaan op de pagina ‘Direct regelen’, onder het kopje ‘Betalen en declareren’. Stuur het ingevulde formulier met een kopie van de originele rekening(en) naar declaratie@eno.nl en dan maken we het voor u in orde!

 

Goed voorbereid naar het buitenland

5 tips om in beweging te komen

Tijdens uw vakantie heeft u misschien vooral behoefte aan ontspanning en voelt u minder de behoefte om te sporten. Toch is het niet ingewikkeld om op een ontspannen manier in beweging te blijven en uw conditie op peil te houden. Heeft u onze Salland tips om meer te bewegen al gelezen? Ontdek in dit blog 5 tips om fit de vakantie door te komen.

5 tips om in beweging te komen