Sporten en bewegen tijdens uw vakantie

Beweegt u veel, sport u regelmatig en bent u lekker fit? Dan is het heus niet erg om tijdens de vakantie wat minder fanatiek te zijn.
Jongeren voetballen op een veldje
Jongeren voetballen op een veldje
Beweegt u veel, sport u regelmatig en bent u lekker fit? Dan is het heus niet erg om tijdens de vakantie wat minder fanatiek te zijn.
Het moment is aangebroken om lekker uit te rusten en van uw vrije tijd te genieten. Het is natuurlijk wel goed om in beweging te blijven zodat uw basisconditie op peil blijft. En misschien wilt u zelfs wel blijven trainen en sporten. Dat kan, we geven u de beste tips om conditie en kracht op peil te houden tijdens de vakantie!

Wandelen

Wandelen is een favoriete vakantiebezigheid en prima om fit te blijven! Doe zoveel mogelijk lopend:

  • stedentrips;
  • natuurwandelingen;
  • of de boodschappen halen bij de campingwinkel.

Fietsen

Wat langere afstanden zijn makkelijker af te leggen op de fiets. Neem hem mee of huur er een. Gaat u naar het buitenland, wees u er dan van bewust dat automobilisten misschien niet gewend zijn aan fietsers. Rijd voorzichtig en draag een helm.

Hardlopen

Wilt u liever wat intensiever trainen? Waarom verkent u de omgeving dan niet rennend? Neem uw hardloopschoenen mee en train gewoon door. Let op:

  • zorg voor een opgeladen telefoon op zak;
  • vertel reisgenoten waar u gaat lopen;
  • vertrek niet overdag in de brandende zon.

Wees verstandig, wees veilig!

Samen sporten (op afstand)

Op 1,5 meter afstand is het weer mogelijk om samen wat te ondernemen, mits u geen verkoudheidsklachten heeft. Wat is er gezelliger dan samen sporten en plezier maken tegelijkertijd? Daag de campingburen of familie uit voor een zomercompetitie badminton, jeu de boules of (tafel)tennis. Ook baantjes trekken in het zwembad met een maatje is een perfecte work out!

Fitness

Fitnesstrainingen kunt u zeker ook buiten de sportschool voortzetten. Neem bijvoorbeeld een springtouw of trainingselastieken mee in de koffer. Gaat er een laptop of tablet mee? Op YouTube vindt u diverse trainingen, voor veel hiervan heeft u zelfs geen materialen nodig. Misschien alleen een matje, maar u kunt dan natuurlijk ook een grote handdoek gebruiken. Zoek naar fitnesstrainingen voor thuis, pilateslessen of yogaseries.

Kent u onze bootcamp-instructuur Reggy bijvoorbeeld al? Hij heeft 5 weken lang 2 bootcamps per week verzorgd. Wij hebben de trainingen verzameld, zodat u ze altijd nog een keer kunt doen.

Fit na thuiskomst

Weer veilig thuis? Houd de goede gewoonte vast om lekker veel te bewegen! Op zoek naar gezond, maar ook gezellig? Denk dan eens aan een sportclub waar u in teamverband actief bent. Wij werken samen met 150 sportclubs via de Salland Clubactie. Wij bieden deze clubs een financieel steuntje in de rug en hun leden ontvangen korting op hun aanvullende verzekering. Benieuwd welke clubs al meedoen? U vindt ze op onze site.