Vrouw in de keuken
Vrouw in de keuken

Gezond broodbeleg

Er wordt veel geschreven over wat wel en niet gezond is qua voeding. Zoveel, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Bij Salland bieden wij graag duidelijkheid en inspiratie op het gebied van gezond eten, beweging én ontspanning.

Via ons broodbeleg krijgen we ongemerkt te veel calorieën binnen. Wist je bijvoorbeeld dat chocoladepasta voor 55% uit suiker bestaat en dat het eerstvolgende ingrediënt op de lijst palmolie is? Palmolie is een verzadigde vet en niet zo gezond voor je lichaam. Een keer een boterham met chocoladepasta is geen probleem, maar iedere dag is niet aan te raden. Gelukkig hebben wij gezonde alternatieven, die je direct kunt toepassen.

Roomboter kun je bijvoorbeeld vervangen door een dun laagje mayonaise. Dit geeft een heerlijk fris/zure smaak en met een plakje kipfilet ook nog de nodige proteïnen.

Je kunt een boterham ook beleggen met schijfjes appel en kaneel. Een heerlijke combinatie van zacht brood met knapperige appel!

Heb je iets meer tijd? Maak dan je eigen hummus. Dat is simpel en je kan er een paar dagen van genieten. Neem een potje kikkererwten, laat ze uitlekken. Doe ze vervolgens in een blender met een beetje olijfolie, citroensap en tahin. Een heerlijke hummus, klaar in een handomdraai. Met kruiden en specerijen kun je er vele smaken mee maken. Denk bijvoorbeeld aan kerrie of paprikapoeder of een beetje tomatenpuree.

Op zoek naar meer inspiratie?

Broodjes met onder andere walnoten als beleg