Coronavirus veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over het coronavirus en uw zorgverzekering? Wij hebben de veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet en beantwoord.
Vrouw eet een appel
Vrouw eet een appel
Heeft u een vraag over het coronavirus en uw zorgverzekering? Wij hebben de veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet en beantwoord.

Op de website van het RIVM vindt u meer algemene informatie. U kunt ook contact opnemen met het RIVM via 0800-1351, tussen 8.00 en 20.00 uur.

Naast het advies van het RIVM hebben wij zelf nog extra maatregelen getroffen.

Veelgestelde vragen

Krijg ik een vergoeding voor mondkapjes of desinfecterende gel?

Nee, mondkapjes en desinfecterende gel vallen niet onder de basisverzekering. Het RIVM en de GGD’s geven ook aan dat mondkapjes niet nodig zijn. Houd de volgende richtlijnen aan om verspreiding van het virus te helpen voorkomen:

  • was regelmatig en grondig uw handen met vloeibare zeep;
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog, niet in uw handen;
  • gebruik papieren zakdoekjes.
Worden de kosten voor een test vergoed?
Iedereen die milde klachten heeft die mogelijk duiden op het Coronavirus, kan zich vanaf 1 juni 2020 gratis laten testen bij de GGD. U kunt hiervoor zelf een afspraak maken. Ook de huisarts kan een test voor u uitvoeren. Zowel de GGD als de huisarts kunnen u testen op het Coronavirus op basis van een uitstrijkje met een wattenstaaf uit keel en neus. De kosten van deze test door de GGD of de huisarts vallen niet onder het eigen risico van uw zorgverzekering. U krijgt dit dus volledig vergoed. Bent u getest binnen een ziekenhuis of instelling? Bijvoorbeeld omdat u moet worden opgenomen of al in het ziekenhuis ligt? Dan vallen de kosten wel binnen het eigen risico. Ook de kosten van een zogeheten serologische test vallen binnen het eigen risico. Bij dit type wordt gekeken naar antistoffen in het bloed om te beoordelen of u besmet bent geweest met het coronavirus.
Wat als mijn reisorganisatie/vakantieland/vliegmaatschappij mij verplicht een test af te nemen?
Wanneer u nog geen klachten ervaart die kunnen duiden op besmetting met het coronavirus, is een test preventief. De kosten voor een preventieve test worden niet vergoed vanuit de basisverzekering. Heeft u voor uw vakantie een non-COVID reizigersverklaring nodig? Dan komen de kosten hiervoor dus voor eigen rekening. De GGD en de huisarts geven geen non-COVID reizigersverklaring af. U kunt terecht bij een travel clinic of vaccinatiecentrum bij u in de buurt.
Als ik thuis in quarantaine moet, krijg ik dan een vergoeding uit mijn zorgverzekering?
Wanneer u thuis in quarantaine moet, maakt u in principe geen zorgkosten. Quarantaine is een voorzorgsmaatregel om de kans op verdere verspreiding te verminderen.
Wat moet ik doen als mijn ziekenhuis een opnamestop heeft?
Uw ziekenhuis neemt contact met u op als u niet terecht kunt of uw afspraak op een ander moment wordt ingepland. Uw ziekenhuis zorgt ervoor dat u, wanneer nodig, bij een ander ziekenhuis terecht kunt.
Ik wil niet naar het ziekenhuis voor mijn geplande behandeling. Kan ik de afspraak verzetten?
Het is verstandig dan contact op te nemen met het ziekenhuis. Ook om te overleggen of uw afspraak zonder risico kan worden verschoven.
Krijg ik mijn zorgkosten vergoed als ik besmet raak?
Zorgkosten voor het behandelen van de ziekte COVID-19 worden vergoed vanuit de basisverzekering.
Krijg ik mijn zorgkosten vergoed, als ik in het buitenland behandeld moet worden?
Als uw zorgverzekering uw medische kosten in het buitenland niet (voldoende) dekt, is het verstandig om deze mee te verzekeren op uw reisverzekering. Heeft u een aanvullende verzekering bij Salland en gaat u naar een EU, EER of verdragsland, dan bent u in het buitenland aanvullend tot de kostprijs verzekerd.
Krijg ik de kosten vergoed als ik moet worden overgeplaatst naar Duitsland?
Ja, wanneer u voor de behandeling van COVID-19 (het coronavirus) naar Duitsland wordt overgeplaatst, vergoeden wij de kosten. Normaal geldt er vanuit de basisverzekering een vergoeding tot het Nederlandse tarief. Voor een behandeling van COVID-19 in Duitsland geldt dit niet.
Kan ik nog wel terecht bij het ziekenhuis of de huisarts voor spoedeisende hulp?

Ja, u kunt nog steeds terecht bij de huisarts, huisartsenpost of Spoedeisende Hulp. Als u dringend zorg nodig heeft, wacht dan niet. Ziekenhuizen hebben namelijk ook tijd voor andere patiënten dan de mensen die besmet zijn met het coronavirus. U hoeft ook niet bang te zijn dat u het virus oploopt in het ziekenhuis, daar hebben zij allerlei maatregelen voor getroffen.

Wilt u de huisarts of huisartsenpost bezoeken? Neem dan eerst contact op. Is het levensbedreigend? Ga dan direct naar de Spoedeisende Hulp of bel 112.

Andere vraag?

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.