Tablets delen met Jop en Meis

 

Eenzaamheid onder ouderen is helaas een groeiend probleem. Zeker tijdens deze periode, waarin we door het coronavirus niet op bezoek kunnen bij de mensen die dat juist zo waarderen. Daarom ondersteunen wij graag het project van Compaan, waarbij ouderen een tablet krijgen om in contact te blijven met hun familie en vrienden.

Declareren kan op verschillende manieren
Gele boom
Vrouw in rolstoel

Jop Hofman en Meis Dekker zijn 2 studenten van Hogeschool Saxion die vanuit Compaan vrijwillig helpen bij het uitdelen van de tablets. Jop studeert Small Business en Retail Management in Deventer en zit in zijn 3e leerjaar. Meis studeert HBO Verpleegkunde in Enschede en zit in haar 4e leerjaar. Ze vertellen graag waarom ze hier aan meewerken.

Meis
Jop

Op pad met Jop en Meis

"Met z’n tweetjes zijn wij vijf dagen op pad geweest om tablets van Compaan uit te delen. We helpen de gebruiker om de tablet te koppelen aan het wifi-netwerk en we leggen daarna uit hoe hij of zij de Compaan (zo heet de tablet) kan gebruiken. Na de uitleg laten we de gebruiker oefenen met de tablet en controleren zo of onze uitleg voldoende is geweest. We willen natuurlijk voorkomen dat de Compaan ergens onderin een kast komt te liggen. We zijn ongeveer 45 tot 60 minuten bezig bij een gebruiker."

"Het uitdelen van de Companen is een gezellige bezigheid met als uitgangspunt de gebruiker te helpen. We testen bijvoorbeeld vaak het beeldbellen. Eén van ons gaat dan op de gang staan, de ander belt samen met de gebruiker. Zo ziet de gebruiker direct hoe beeldbellen werkt. We proberen bij elke gebruiker te achterhalen wat het persoonlijke doel is bij het gebruiken van de Compaan en we spelen hierop in."


De Compaan moet het leven leuker maken

"Het delen van de Companen heeft als primair doel om de gebruikers te helpen een tablet te gebruiken en hiervan het gemak en het plezier in te zien. De ene gebruiker is vaardiger dan de ander, daar zitten grote verschillen in. Dit wil niet zeggen dat niet iedereen geschikt is om een Compaan te gebruiken. Veel gebruikers hebben genoeg motivatie om het besturen van een Compaan te willen leren. En wanneer het dan lukt om te beeldbellen of om een spelletje te spelen, dan straalt het geluk er vanaf. Het delen van de Companen wordt gewaardeerd onder de gebruikers en dat is voor ons de belangrijkste drijfveer."