Bril en contactlenzen

Brillen en contactlenzen op sterkte zijn hulpmiddelen voor uw ogen. U gebruikt een bril of contactlenzen om beter te zien.
Heeft u een bijzondere oogafwijking of is de verzekerde jonger dan 18 jaar? Bekijk ons Reglement Hulpmiddelen (PDF) voor de vergoeding van optische hulpmiddelen.

Vergoeding

U komt voor vergoeding van contactlenzen of brillenglazen op sterkte in aanmerking als uit een oogmeting blijkt dat u deze nodig heeft. Bij het declareren van de rekening moet op de rekening duidelijk de sterkte van de brilglazen of lenzen staan.

Basisverzekering

Contactlenzen of brillenglazen op sterkte vallen niet onder de basisverzekering als er geen sprake is van een bijzondere oogafwijking. Vanuit de aanvullende verzekeringen Plus en Top bieden wij wel een vergoeding.

Basispolis
Geen
Start
Geen
Extra
Geen
Plus
1 beweegprogramma per kalenderjaar
Top
1 beweegprogramma per kalenderjaar

Normen zorgbemiddeling

Voor de hieronder genoemde vormen van zorg hanteren wij de volgende normen.

Ik ben een afspraak bij de tandarts (of andere zorgverlener) vergeten. Nu heb ik een factuur gekregen. Moet ik dat betalen?
Wanneer u een afspraak bij de tandarts (of een andere zorgverlener) vergeet, dan kunt u daarvoor een factuur krijgen. Deze moet u betalen. Voor een vergeten afspraak geldt geen standaard bedrag. Over het algemeen ontvangt u een factuur voor de kosten die overeenkomen met (een gedeelte van) een controle of behandeling. Let op: de kosten voor een vergeten afspraak worden niet vergoed door uw verzekering!
Hoe weet ik hoeveel korting ik krijg op een collectieve verzekering bij Salland?
Kunt u via uw bedrijf of vereniging een collectieve zorgverzekering bij Salland afsluiten? U berekent uw premiekorting eenvoudig met onze online rekenmodule. Vul de eerste letters van uw bedrijf of vereniging in bij ‘Heeft u recht op collectiviteitskorting?’. Of maak gebruik van het collectiviteitsnummer dat u van uw werkgever of vereniging heeft gekregen. Klik op ‘Offerte maken’ en u ziet direct uw premie inclusief collectiviteitkorting.